Crevillent (11/03/2025).- El concejal de Turismo en el Ayuntamiento de Crevillent, Pedro García Magro, ha presentado, junto con el presidente de la Federación de Cofradías y Hermandades de la Semana Santa de Crevillent, Mario Ruiz Igual, y secretario del Consejo Rector de Cooperativa Eléctrica “San Francisco de Asís”, Javier García Mas, la XV Edición del Concurso Crevillent D’Tapas que tendrá lugar entre el 17 de marzo y el 6 de abril y en la que participarán un total de 14 establecimientos entre restaurantes, bares y cafeterías. “En esta edición, al igual que en el pasado año, incluimos una Tapa de Cuaresma con el patrocinio y premio de 300 euros de la Federación de Cofradías y Hermandades de la Semana Santa de Crevillent, sumando también otro premio económico de 300 euros a la mejor tapa con el patrocinio de Cooperativa Eléctrica “San Francisco de Asís”, ha afirmado el edil.
Esta edición cuenta con la participación de los siguientes establecimientos: Bar Restaurante Marena, Barra José, El Chiringuito del Calvari, Guill Plaza, Hermanos Ortiz, L’Amagatall, La Caña, La Picaeta de Dalt, Las Palmeras Resort, Pastelería Manuel Lledó, Restaurante La Algazara, Tapería El Vasco, Café Tertulia y Tasca Caché. El concejal ha enumerado algunas de las creaciones elaboradas por la hostelería local como, por ejemplo, taco de guacamole con gamba, tosta del chef, la bombanara, croissant de vaca madurada, pulpo, bocado de muerte, bocatti di calamari, la cochinita, burger special one, la barqueta chumba, cigarro del mar, el norte no olvida, croissant envuelto de hamburguesa o volkano cachetero.
García Magro ha destacado que “este concurso está muy consolidado en nuestra localidad y es un reflejo de la rica gastronomía que tenemos en Crevillent”. Para la difusión de este certamen se han editado 6.000 libros de tapas en los que aparecen todas las tapas que concursan, así como los días y horarios en los que se sirven las tapas. El precio de la tapa será de 2,50 euros y se podrá acompañar al precio de 1,50 euros o bien con un quinto de cerveza o bien con una copa de vino.
El presidente de la Federación de Cofradías y Hermandades de la Semana Santa, Mario Ruiz Igual, ha agradecido “la participación de todos los establecimientos, recordando que el pasado año fue la primera vez que participábamos aportando nuestro granito de arena para que se estableciera la tapa cuaresmal”. Según ha expresado Mario Ruiz, la iniciativa responde a poder ofrecer a todos los visitantes una tapa cuaresmal, teniendo en cuenta la tradición de la abstinencia de no comer carne durante los viernes de Cuaresma”.
Los libros de tapas con toda la información de los restaurantes participantes y sus tapas se pueden recoger en los propios establecimientos hosteleros participantes, además de en las dependencias municipales de la Agencia de Desarrollo Local en la calle Blasco Ibáñez, 8 y en el Ayuntamiento. Para poder optar a los premios de este concurso es necesario haber degustado al menos las tapas de ocho establecimientos que tendrán que ser puntuadas en el mismo librito que se depositará en las urnas ubicadas tanto en el ADL como en la Casa de Cultura “José Candela Lledó”, entre los días 8 y 11 de abril. Para que sean válidos estos libritos tienen que tener los sellos de al menos ocho establecimientos, el voto del 1 al 5 escrito de forma legible, con el nombre, apellidos y teléfono de la persona que emita el voto.
Entre los premios existentes en el concurso encontramos un premio de 300 euros para el establecimiento que elabore la Tapa más votada, siendo este premio económico cortesía de Cooperativa Eléctrica “San Francisco de Asís”. Asimismo, habrá otro premio de 300 euros para el establecimiento que elabore la Tapa de Cuaresma mejor valorada, contando este premio con el patrocinio de la Federación de Cofradías y Hermandades de la Semana Santa; además, hay otros tres premios para el público, aportados por parte de Creviguía y El Periòdic del Poble, consistentes en una cesta valorada en 200 euros con un lote especial con jamón; otra cesta valorada en 100 euros con un lote que incluye paletilla; y otra cesta con vinos, conservas y quesos valorada en 50 euros. Asimismo, habrá un premio de tu peso en cerveza con el patrocinio de Distribución Bebidas Catral S.L. y otro premio de un jamón, patrocinado por Supermercado Eco-Riquelmes.
Concurso fotográfico
En el marco del certamen culinario se ha programado un concurso fotográfico en el que se pueden enviar fotografías mientras comes tu tapa y enviarla al xmultiplica@gmail.com. De entre todas las fotos recibidas, se realizará un sorteo de una cena para dos en uno de los restaurantes participantes.
El edil ha animado a la participación de todos crevillentinos y de vecinos de municipios cercanos que quieran disfrutar de la gastronomía crevillentina a través de este formato tan atractivo de tapear.
Turisme anuncia la XV Edició del Concurs Crevillent D’Tapes
• Un total de 14 establiments serviran les seues creacions entre el 17 de març i el 6 d’abril, segons ha expressat el regidor de l’àrea, Pedro García Magro
• Els establiments han dissenyat diferents tapes, incloent molt d’ells l’opció de Tapa de Quaresma, modalitat que es va instaurar en la passada edició
• El concurs compta amb multitud de premis econòmics com els 300 euros per al restaurant que elabore la millor tapa; altre 300 euros per al restaurant que presente la millor tapa de Quaresma; i cistelles valorades en 200, 100 i 50 euros per al públic que haja consumit en un mínim de huit establiments, sortejant també un premi consistent en un sopar per a dos persones a través d’un concurs fotogràfic, el teu pes en cervesa o un pernil
Crevillent (11/03/2025).- El regidor de Turisme a l’Ajuntament de Crevillent, Pedro García Magro, ha presentat, juntament amb el president de la Federació de Confraries i Germandats de la Setmana Santa de Crevillent, Mario Ruiz Igual, i secretari del Consell Rector de Cooperativa Elèctrica “Sant Francesc d’Assís”, Javier García Mas, la XV Edició del Concurs Crevillent D’Tapes que tindrà lloc entre el 17 de març i el 6 d’abril i en la qual participaran un total de 14 establiments entre restaurants, bars i cafeteries. “En esta edició, igual que en l’any passat, vam incloure una Tapa de Quaresma amb el patrocini i premi de 300 euros de la Federació de Confraries i Germandats de la Setmana Santa de Crevillent, sumant també un altre premi econòmic de 300 euros a la millor tapa amb el patrocini de Cooperativa Elèctrica “Sant Francesc d’Assís”, ha afirmat l’edil.
Esta edició compta amb la participació dels següents establiments: Bar Restaurant Marena, Barra José, El Quiosquet del Calvari, Guill Plaza, Hermanos Ortiz, L’Amagatall, La Caña, La Picaeta de Dalt, Las Palmeras Resort, Pastisseria Manuel Lledó, Restaurant La Algazara, Tapería El Vasco, Café Tertúlia i Tasca Caché. El regidor ha enumerat algunes de les creacions elaborades per l’hostaleria local com, per exemple, tac de guacamole amb gamba, tosta del xef, la bombanara, croissant de vaca madurada, polp, mos de mort, bocatti di calamari, la cochinita, burger special one, la barqueta chumba, cigar de la mar, el nord no oblida, croissant embolicat d’hamburguesa o volkano cachetero.
García Magro ha destacat que “este concurs està molt consolidat en la nostra localitat i és un reflex de la rica gastronomia que tenim a Crevillent”. Per a la difusió d’este certamen s’han editat 6.000 llibres de tapes en els quals apareixen totes les tapes que concursen, així com els dies i horaris en els quals se servixen les tapes. El preu de la tapa serà de 2,50 euros i es podrà acompanyar al preu de 1,50 euros o bé amb un quint de cervesa o bé amb una copa de vi.
El president de la Federació de Confraries i Germandats de la Setmana Santa, Mario Ruiz Igual, ha agraït “la participació de tots els establiments, recordant que l’any passat va ser la primera vegada que participàvem aportant el nostre granet d’arena perquè s’establira la tapa quaresmal”. Segons ha expressat Mario Ruiz, la iniciativa respon a poder oferir a tots els visitants una tapa quaresmal, tenint en compte la tradició de l’abstinència de no menjar carn durant els divendres de Quaresma”.
Els llibres de tapes amb tota la informació dels restaurants participants i les seues tapes es poden arreplegar en els propis establiments hostalers participants, a més d’en les dependències municipals de l’Agència de Desenrotllament Local al carrer Blasco Ibáñez, 8 i a l’Ajuntament. Per a poder optar als premis d’este concurs és necessari haver degustat almenys les tapes de huit establiments que hauran de ser puntuades en el mateix llibret que es depositarà en les urnes situades tant en l’ADL com a la Casa de Cultura “José Candela Lledó”, entre els dies 8 i 11 d’abril. Perquè siguen vàlids estos llibrets han de tindre els segells d’almenys huit establiments, el vot de l’1 al 5 escrit de manera llegible, amb el nom, cognoms i telèfon de la persona que emeta el vot.
Entre els premis existents en el concurs trobem un premi de 300 euros per a l’establiment que elabore la Tapa més votada, sent este premi econòmic cortesia de Cooperativa Elèctrica “Sant Francesc d’Assís”. Així mateix, hi haurà un altre premi de 300 euros per a l’establiment que elabore la Tapa de Quaresma millor valorada, comptant este premi amb el patrocini de la Federació de Confraries i Germanors de la Setmana Santa; a més, hi ha altres tres premis per al públic, aportats per part de Creviguía i El Periòdic del Poble, consistents en una cistella valorada en 200 euros amb un lot especial amb pernil; una altra cistella valorada en 100 euros amb un lot que inclou espatla; i una altra cistella amb vins, conserves i formatges valorada en 50 euros. Així mateix, hi haurà un premi del teu pes en cervesa amb el patrocini de Distribució Begudes Catral S.L. i un altre premi d’un pernil, patrocinat per Supermercat Eco-Riquelmes.
Concurs fotogràfic
En el marc del certamen culinari s’ha programat un concurs fotogràfic en el qual es poden enviar fotografies mentres menges la teua tapa i enviar-la al xmultiplica@gmail.com. D’entre totes les fotos rebudes, es realitzarà un sorteig d’un sopar per a dos en un dels restaurants participants.
L’edil ha animat a la participació de tots crevillentins i de veïns de municipis pròxims que vulguen gaudir de la gastronomia crevillentina a través d’este format tan atractiu de tapejar.