Crevillent (16/07/2024).- El Archivo Municipal de Crevillent “Clara Campoamor” recuerda la normativa emitida por el Ayudante de Marina del distrito de Santa Pola en 1931, en la que regulaba el montaje de las barracas y la apretura de pozos para el uso temporal durante los días de veraneo. Es una temporada del año donde llegan los rigores del calor y los crevillentinos y crevillentinas se marchan a los lugares de veraneo habituales, las casa de campo en la sierra y como no, la playa del Pinet, lugar tradicional de descanso desde mediados del siglo XIX.
Ya desde entonces, en los primeros días de julio, las familias que tenían la oportunidad se trasladaban al Pinet, en carros tirados por mulas y cargados de los enseres para montar las barracas, mientras los demás se marchaban hacia el 18 de julio. En aquellos días, esta playa estaba animadísima, pues sus habitantes se divertían dándose baños de mar, paseos en barca, tertulias en las fondas y cantar habaneras, mientras los más pequeños jugaban en los arenales y además, había un paseo de punta a punta de las barracas y donde coincidían con los crevillentinos ausentes llegados de toda España.
Al llegar los primeros días de agosto, los vecinos y vecinas de Crevillent regresaban para celebrar las fiestas se San Cayetano y a partir de la segunda quincena, exactamente igual que en la actualidad, a causa del mal tiempo “los que disfrutaban en la playa del Pinet hayan recogido el petate antes de hora y se apresuren a venir a consecuencia del frio y el mal tiempo, porque el viento no ha cesado en dichos días”. La playa del Pinet forma parte de las tradiciones crevillentinas desde hace casi doscientos años, un lugar donde los crevillentinos pasaban unos días de descanso, disfrutando del mar, la familia y las típicas habaneras, recuperadas en un festival desde 2022.
L’Arxiu Municipal “Clara Campoamor” recorda la normativa emesa per l’Ajudant de Marina del districte de Santa Pola en 1931
- En els primers dies de juliol, les famílies que tenien l’oportunitat es traslladaven al Pinet, en carros tirats per mules i carregats dels estris per a muntar les barraques, mentres els altres marxaven cap al 18 de juliol
Crevillent (16/07/2024).- L’Arxiu Municipal de Crevillent “Clara Campoamor” recorda la normativa emesa per l’Ajudant de Marina del districte de Santa Pola en 1931, en la qual regulava el muntatge de les barraques i l’estretor de pous per a l’ús temporal durant els dies d’estiueig. És una temporada de l’any on arriben els rigors de la calor i els crevillentins i crevillentines marxen als llocs d’estiueig habituals, les casa de camp en la serra i com no, la platja del Pinet, lloc tradicional de descans des de mitjan segle XIX.
Ja des de llavors, en els primers dies de juliol, les famílies que tenien l’oportunitat es traslladaven al Pinet, en carros tirats per mules i carregats dels estris per a muntar les barraques, mentres els altres marxaven cap al 18 de juliol. En aquells dies, aquesta platja estava animadíssima, perquè els seus habitants es divertien donant-se banys de mar, passejos amb barca, tertúlies en les fondes i cantar havaneres, mentres els més xicotets jugaven en els arenals i a més, hi havia un passeig de punta a punta de les barraques i on coincidien amb els crevillentins absents arribats de tota Espanya.
En arribar els primers dies d’agost, els veïns i veïnes de Crevillent tornaven per a celebrar les festes se sant Cayetano i a partir de la segona quinzena, exactament igual que en l’actualitat, a causa del mal temps “els que gaudien a la platja del Pinet hagen arreplegat el petate abans d’hora i s’afanyen a vindre a conseqüència del fred i el mal temps, perquè el vent no ha cessat en estos dies”. La platja del Pinet forma part de les tradicions crevillentines des de fa quasi dos-cents anys, un lloc on els crevillentins passaven uns dies de descans, gaudint de la mar, la família i les típiques havaneres, recuperades en un festival des de 2022.