Crevillent (13/09/2024).- El Archivo Municipal de Crevillent “Clara Campoamor” publica un nuevo número de la serie dedicada a los Edificios Históricos de Crevillent, en su número vigésimo segundo, en esta ocasión, dedicado al Instituto de Formación Profesional Canónigo Manchón, coincidiendo con el 80 aniversario de su creación, ya que nació por orden de la Jefatura Nacional de la Obra de Formación Profesional, de fecha 27 de julio de 1944.
En estos días en que comienza el nuevo curso escolar, el Archivo Municipal analiza la historia de este centro educativo desde su creación hace ocho décadas, sus diferentes ubicaciones en la calle Primero de Mayo, Valencia y el actual, en Partida Arquet, centros en los que en sus primeros años, colaboran los diferentes grupos, entidades y asociaciones crevillentinas de manera altruista, así como empresas locales. Este centro está dedicado a un crevillentino ilustre, Cayetano Miguel Manchón y Cáscales, Hijo Predilecto de la Villa, una manera de reconocer sus méritos, así como una calle que lleva su nombre.
En lo que va de año, el Archivo Municipal ha publicado tres números dedicados al Museo Municipal Mariano Benlliure, San Felipe Neri y Canónigo Manchón, y el próximo, tratará sobre un largo sueño anhelado por los crevillentinos como es el Museo de la Semana Santa, por lo que se les invita a su lectura y recopilación de todos los números editados hasta el momento.
El Archivo lleva una década apostando por la difusión de este servicio cultural y por la historia de Crevillent a través de distintas actividades, entre ellas, la serie dedicada a Edificios y Espacios históricos de la localidad, con el fin de que los ciudadanos conozcan su pasado, a través de la propia documentación conservada en el archivo, junto con fotografías y testimonios orales de los más mayores. Este folleto es gratuito y puede obtenerse en cualquier oficina municipal, en la web, en las redes sociales de archivo, así como se puede recoger en cualquier dependencia municipal.
________________________________________________________________________________________________________________
L’Arxiu Municipal “Clara Campoamor” publica un nou número de la sèrie dedicada als Edificis i Espais Històrics de Crevillent centrant-se en el Centre de Formació Professional Canonge Manchón
- Aquest número és el vint-i-dosé de la sèrie i coincidix amb el 80 aniversari de la seua creació, ja que va nàixer per orde de la Direcció Nacional de l’Obra de Formació Professional el 27 de juliol de 1944
Crevillent (13/09/2024).- L’Arxiu Municipal de Crevillent “Clara Campoamor” publica un nou número de la sèrie dedicada als Edificis Històrics de Crevillent, en el seu número vint-i-dosé, en aquesta ocasió, dedicat a l’Institut de Formació Professional Canonge Manchón, coincidint amb el 80 aniversari de la seua creació, ja que va nàixer per orde de la Direcció Nacional de l’Obra de Formació Professional, de data 27 de juliol de 1944.
En estos dies en què comença el nou curs escolar, l’Arxiu Municipal analitza la història d’aquest centre educatiu des de la seua creació fa huit dècades, les seues diferents ubicacions al carrer Primer de Maig, València i l’actual, en Partida Arquet, centres en els quals en els seus primers anys, col·laboren els diferents grups, entitats i associacions crevillentines de manera altruista, així com empreses locals. Aquest centre està dedicat a un crevillentí il·lustre, Cayetano Miguel Manchón i Trenca’ls, Fill Predilecte de la Vila, una manera de reconéixer els seus mèrits, així com un carrer que porta el seu nom.
En el que va d’any, l’Arxiu Municipal ha publicat tres números dedicats al Museu Municipal Marià Benlliure, Sant Felip Neri i Canonge Manchón, i el pròxim, tractarà sobre un llarg somni anhelat pels crevillentins com és el Museu de la Setmana Santa, per la qual cosa se’ls convida a la seua lectura i recopilació de tots els números editats fins al moment.
L’Arxiu porta una dècada apostant per la difusió d’aquest servici cultural i per la història de Crevillent a través de diferents activitats, entre elles, la sèrie dedicada a Edificis i Espais històrics de la localitat, amb la finalitat que els ciutadans coneguen el seu passat, a través de la pròpia documentació conservada en l’arxiu, juntament amb fotografies i testimoniatges orals dels més majors. Este fullet és gratuït i pot obtindre’s en qualsevol oficina municipal, en la web, en les xarxes socials d’arxiu, així com es pot arreplegar en qualsevol dependència municipal.