Crevillent (18/10/2024).- La alcaldesa Lourdes Aznar Miralles ha acompañado este viernes a la consellera de Innovación, Industria, Comercio y Turismo, Nuria Montes de Diego, en su visita a algunas empresas crevillentinas dedicadas al sector de la alfombra y moqueta de Crevilent para que la responsable autonómica conociera de primera mano la tecnología, procesos, productos y mercados existentes de este sector que se encumbra como la cuna de la alfombra española.
La consellera ha visitado tres empresas locales del sector como son Naturtex S.L.,Antonio Pérez Adsuar S.A. Alfombras y Moquetas Imperial y Delta Alfombras S.L.. Montes ha afirmado que “hemos venido en la cuna de la alfombra”, al tiempo que la dirigente valenciana, tras visitar la primera empresa (Naturtex) ha concedido declaraciones a los medios de comunicación, y ha comentado que “es una de las empresas más punteras, siendo referente de la Comunitat en todo el mundo, apostando por la innovación y logrando un producto muy valorado de fibras con unos componentes que hasta hace poco eran impensables que formaran parte de una alfombra por lo que es un orgullo colaborar con estas empresas porque vemos la calidad con la que se trabaja en esta industria crevillentina”. La consellera ha aprovechado la ocasión, tras escuchar las necesidades de los empresarios del sector, para dar voz a este sector que “reclama que las autoridades europeas se flexibilicen en sus requisitos para poder competir en igualdad de condiciones que otros países que no tienen normativas tan estrictas y que inundan con sus productos los mercados de todo el mundo”.
Por su parte, la alcaldesa Lourdes Aznar ha expresado que “es muy importante que el gobierno valenciano se interese por esta industria tan significativa e histórica que tenemos en nuestra localidad”. La máxima autoridad local ha reseñado que “que tenemos empresas de todo tipo en la Comunitat y en Crevillent agradecemos el trabajo y dedicación de nuestras empresas y el apoyo del gobierno valenciano desde el primer minuto”.
A la visita también han acudido el concejal de Industria, Pedro García Magro, y más miembros del equipo de gobierno, junto con empresarios y representantes de las diferentes empresas asociadas a la Unión Nacional de Fabricantes de Alfombras, Moquetas, Revestimientos e Industrias Afines y Auxiliares (UNIFAM), con su presidente a la cabeza, Eduardo Díaz Mas, quien ha afirmado que “esta visita de la consellera se enmarca dentro de una invitación institucional cursada por la asociación para que la consellera conociera de primera mano la industria de la alfombra y moqueta de Crevillent”.
Detalles de las empresas visitadas
Según lo expresado por las autoridades en la visita institucional, la empresa Naturtex presenta un concepto estratégico de negocio muy diferenciador basado en la innovación de sus materias primas (sisal, fibra de madera, acero, poliuretano, algodón encerado, poliéster reciclado, etc.), estructuras y texturas de producto, destacando colecciones únicas para ambientes tanto de interior como exterior, abordando combinaciones para recubrimientos de suelos con otros elementos, paredes, techos o mobiliario. Este negocio está orientado al llamado mercado Contract, es decir, cuyos prescriptores son arquitectos, diseñadores e interioristas y cuenta entre sus clientes con relevantes marcas de moda de textil, hoteles, restaurantes, instituciones, palacios y entidades privadas.
La segunda parada fijada en la hoja de ruta ha sido la empresa Antonio Pérez Adsuar Alfombras y Moquetas Imperial, tratándose de una empresa centenaria y cuya actividad se especializa en la fabricación de moqueta Axminster (80 % lana y 20 % nylon) para hoteles de cinco estrellas y de lujo, aunque también tiene una línea de producción de telares Wilton (100 % lana). Según informan desde UNIFAM, el 70 % de la producción de Alfombras y Moquetas Imperial se destina a la exportación y venden sus productos en los cinco continentes, teniendo un importante posicionamiento en el mercado mundial. Las riendas de esta empresa las dirigen la cuarta generación y la quinta se encuentra realizando sus primeras incursiones.
Por último cronológicamente se ha visitado Delta Alfombras, siendo una firma con una dilatada trayectoria desde mediados de siglo pasado. Tal y como se ha desprendido en este encuentro, se dedica a la fabricación de la Moqueta Wilton de lana de alta calidad para un mercado exigente y diferenciado tanto para el canal convencional (distribuidor) como Contract. Por ello, para satisfacer a este último target, en ocasiones, se transforma en piezas de alfombra a medida demandada por el cliente e incluso acabada en cenefa decorativa. La mayor parte de la producción se exporta y ofrecen productos visuales muy llamativos.
La consellera Nuria Montes visita Crevillent i s’endinsa en el procés productiu de la indústria de la catifa i moqueta
• L’alcaldessa Lourdes Aznar Miralles, així com l’edil d’Indústria, Pedro García Magro, i més membres de l’equip de govern, han acompanyat a la responsable autonòmica a una sèrie d’empreses crevillentines dedicades al sector i associades a la Unió Nacional de Fabricants de Catifes, Moquetes i Revestiments i Indústries Afins i Auxiliars (UNIFAM)
• «Hem vingut al bressol de a catifa i el sector ens ha reclamat que les autoritats europees flexibilitzen els seus requisits perquè és necessari per a poder competir en igualtat de condicions que altres països que no tenen normatives tan estrictes i que inunden amb els seus productes els mercats de tot el món», ha afirmat la consellera Nuria Montes de Diego
• «És molt important que el govern valencià s’interesse per esta indústria tan identificativa i històrica que tenim a Crevillent i agraïm tant el treball i dedicació de les nostres empreses com del Consell pel seu suport», ha destacat l’alcaldessa Lourdes Aznar Miralles
Crevillent (18/10/2024).- L’alcaldessa Lourdes Aznar Miralles ha acompanyat este divendres a la consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes de Diego, en la seua visita a algunes empreses crevillentines dedicades al sector de la catifa i moqueta de Crevilent perquè la responsable autonòmica coneguera de primera mà la tecnologia, processos, productes i mercats existents d’este sector que s’encimbella com el bressol de la catifa espanyola.
La consellera ha visitat tres empreses locals del sector com són Naturtex S.L.,Antonio Pérez Adsuar S. a. Catifes i Moquetes Imperial i Delta Catifes S.L.. Montes ha afirmat que “hem vingut en el bressol de la catifa”, al mateix temps que la dirigent valenciana, després de visitar la primera empresa (Naturtex) ha concedit declaracions als mitjans de comunicació, i ha comentat que “és una de les empreses més capdavanteres, sent referent de la Comunitat a tot el món, apostant per la innovació i aconseguint un producte molt valorat de fibres amb uns components que fins fa poc eren impensables que formaren part d’una catifa pel que és un orgull col·laborar amb estes empreses perquè veiem la qualitat amb la qual es treballa en esta indústria crevillentina”. La consellera ha aprofitat l’ocasió, després d’escoltar les necessitats dels empresaris del sector, per a donar veu a este sector que “reclama que les autoritats europees es flexibilitzen en els seus requisits per a poder competir en igualtat de condicions que altres països que no tenen normatives tan estrictes i que inunden amb els seus productes els mercats de tot el món”.
Per part seua, l’alcaldessa Lourdes Aznar ha expressat que “és molt important que el govern valencià s’interesse per la aquesta indústria tan significativa i històrica que tenim en la nostra localitat”. La màxima autoritat local ha ressenyat que “que tenim empreses de tot tipus en la Comunitat i a Crevillent agraïm el treball i dedicació de les nostres empreses i el suport del govern valencià des del primer minut”.
A la visita també han acudit el regidor d’Indústria, Pedro García Magro, i més membres de l’equip de govern, juntament amb empresaris i representants de les diferents empreses associades a la Unió Nacional de Fabricants de Catifes, Moquetes, Revestiments i Indústries Afins i Auxiliars (UNIFAM), amb el seu president al capdavant, Eduardo Díaz Mas, qui ha explicat que “esta visita de la consellera s’emmarca dins d’una invitació institucional cursada per l’associació perquè la consellera coneguera de primera mà la indústria de la catifa i moqueta de Crevillent”.
Detalls de les empreses visitades
Segons l’expressat per les autoritats en la visita institucional, l’empresa Naturtex presenta un concepte estratègic de negoci molt diferenciador basat en la innovació de les seues matèries primeres (sisal, fibra de fusta, acer, poliuretà, cotó encerat, polièster reciclat, etc.), estructures i textures de producte, destacant col·leccions úniques per a ambients tant d’interior com exterior, abordant combinacions per a recobriments de sòls amb altres elements, parets, sostres o mobiliari. Este negoci està orientat a l’anomenat mercat Contract, és a dir, els prescriptors del qual són arquitectes, dissenyadors i interioristes i compte entre els seus clients amb rellevants marques de moda de tèxtil, hotels, restaurants, institucions, palaus i entitats privades.
La segona parada fixada en el full de ruta ha sigut l’empresa Antonio Pérez Adsuar Catifes i Moquetes Imperial, tractant-se d’una empresa centenària i l’activitat de la qual s’especialitza en la fabricació de moqueta Axminster (80% llana i 20% niló) per a hotels de cinc estreles i de luxe, encara que també té una línia de producció de telers Wilton (100% llana). Segons informen des d’UNIFAM, el 70% de la producció de Catifes i Moquetes Imperial es destina a l’exportació i venen els seus productes en els cinc continents, tenint un important posicionament en el mercat mundial. Les regnes d’esta empresa les dirigixen la quarta generació i la quinta es troba realitzant les seues primeres incursions.
Finalment cronològicament s’ha visitat Delta Catifes, sent una firma amb una dilatada trajectòria des de mitjan segle passat. Tal com s’ha després en esta trobada, es dedica a la fabricació de la Moqueta Wilton de llana d’alta qualitat per a un mercat exigent i diferenciat tant per al canal convencional (distribuïdor) com Contract. Per això, per a satisfer a este últim target, a vegades, es transforma en peces de catifa a mesura demandada pel client i fins i tot acabada en sanefa decorativa. La major part de la producció s’exporta i oferixen productes visuals molt cridaners.