Crevillent (28/04/2020).- La Regidoria de Sanitat reforça els controls de mosquits i rosegadors a Crevillent. Segons informen, aquesta setmana l’empresa de Control de Plagues CTL procedirà a revisar i col·locar trampes noves per a rosegadors en aquells llocs en els quals s’ha alertat d’albiraments. A més, en relació als mosquits, s’estan intensificant els controls larvicides i adulticides, i es realitzarà una revisió en les pedanies i en la zona de la Pineda durant els pròxims dies.
L’edil de Sanitat, Gema Candelaria Asencio, fa una crida a la col·laboració ciutadana i facilita una sèrie de recomanacions sobre com evitar la propagació dels mosquits i què fer davant l’albirament de rosegadors en el municipi, amb la finalitat que la desescalada siga el més tranquil·la possible per als crevillentins i les crevillentines.
ROSEGADORS
Després de setmanes de confinament, s’estan observant rosegadors als carrers en major quantitat i a hores no habituals en ells. El confinament ha creat un canvi de comportament i hàbits alimentaris en els rosegadors, a causa de l’enorme adaptació que tenen al mitjà que els envolta i als costums dels humans. Els rosegadors s’alimenten de fem domèstic, però no sols de la que contenen els contenidors, també de restes de menjar que es generen i no acaben en el contenidor, provocant que les colònies de rosegadors se n’alimenten.
El confinament ha donat lloc al fet que els rosegadors troben a faltar aliment i fa que busquen aliment en zones menys habituals i en horaris fora del comú. Veure més rosegadors no implica que hagen augmentat, només que, a causa de no haver-hi gent pel carrer, tenen més confiança per a eixir a qualsevol hora a la recerca de menjar.
RECOMANACIÓ: La Regidoria de Sanitat recomana avisar davant qualsevol albirament de rosegadors amb indicació exacta del lloc perquè l’empresa CTL, adjudicatària del servei del control de plagues, puga acudir i fer el seu treball de control. Els avisos es poden realitzar al telèfon 965 40 15 26 o als correus registro@crevillent.es o dduenyas@crevillent.es .
MOSQUITS (ESPECIALMENT MOSQUIT TIGRE)
Després de les últimes pluges, l’empresa CTL, en coordinació amb la Regidoria de Sanitat, ha intensificat els tractaments larvicides en l’àmbit rural i adulticides en les zones de nivell poblacional. El cicle biològic dels mosquits es troba lligat a l’aigua pel que, especialment en el cas del mosquit tigre, és necessària la col·laboració ciutadana per a controlar els focus larvaris.
El mosquit tigre és capaç de criar en quasi qualsevol acumulació d’aigua que romanga més de 5 dies estancada, per molt minúscula que semble. Per aquest motiu, és important revisar periòdicament les nostres llars i conscienciar les persones del nostre voltant. Si revisem i controlem el nostre entorn, en poc temps es reduirà dràsticament la presència de mosquits.
El percentatge de mosquit tigre en la nostra població es troba en termes generals un 20% en focus en àrees públiques i un 80% en zones privades. I la seua presència augmenta en situacions extraordinàries com la provocada per la DANA el setembre passat.
RECOMANACIONS:
1.- Eliminar la presència continuada d’objectes que puguen acumular aigua de pluja. Per exemple, recipients presents en l’exterior com poden ser joguets, cendrers, pitxers o piscines de plàstic.
2.- Traure els plats de davall de les plantes. Si no és possible, buidar-los quan l’aigua s’acumule.
3.- Tancar degudament amb tapadores els pous, tancs, cisternes o bidons d’aigua.
4.- Canviar l’aigua dels animals domèstics de 3 a 4 vegades al dia.
5.- Mantindre les piscines clorades, fins i tot en els mesos d’hivern; o buidar-les.
6.- Les lones de les piscines també acumulen aigua en superfície i no impedeixen que es crien els mosquits en l’aigua, ja que no són hermètiques.
7.- Evitar acumulacions d’aigua en zones de drenatge o depressions del terreny.
8.- Mantindre la vegetació sanejada, així s’eliminen les seues zones de refugi.
9.- Evitar recipients amb aigua en cementeris o utilitzar esponges i gels que absorbeixen la humitat
10.- Revisar les boques de reg dels jardins i el reg per degoteig per a arreglar desperfectes i evitar xicotetes acumulacions d’aigua.
11.- No deixar fem a l’aire lliure, ja que fins i tot el tap d’una botella de plàstic o una llanda poden servir per a criar larves de mosquit tigre.
12.- Posar les regadores i els poals que estiguen en l’exterior boca avall, perquè no quede aigua en el seu interior.
13.- Tapar els forats dels troncs amb arena.
Se intensifican los controles de mosquitos y roedores en Crevillent
La Concejalía de Sanidad aporta una serie de recomendaciones para evitar la propagación de los mosquitos y solicita a los vecinos que comuniquen el avistamiento de roedores
Crevillent (28/04/2020).- La Concejalía de Sanidad refuerza los controles de mosquitos y roedores en Crevillent. Según informan, esta semana la empresa de Control de Plagas CTL procederá a revisar y colocar trampas nuevas para roedores en aquellos lugares en los que se ha alertado de avistamientos. Además, en relación a los mosquitos, se están intensificando los controles larvicidas y adulticidas, y se realizará una revisión en las pedanías y en la zona de El Pinar durante los próximos días.
La edil de Sanidad, Gema Candelaria Asencio, hace un llamamiento a la colaboración ciudadana y facilita una serie de recomendaciones sobre cómo evitar la propagación de los mosquitos y qué hacer ante el avistamiento de roedores en el municipio, con el fin de que la desescalada sea lo más tranquila posible para los crevillentinos y las crevillentinas.
ROEDORES
Tras semanas de confinamiento, se están observando roedores en las calles en mayor número y a horas no habituales en ellos. El confinamiento ha creado un cambio de comportamiento y hábitos alimentarios en los roedores, debido a la enorme adaptación que tienen al medio que los rodea y a las costumbres de los humanos. Los roedores se alimentan de basura doméstica, pero no solo de la que contienen los contenedores, también de restos de comida que se generan y no terminan en el contenedor, provocando que las colonias de roedores se alimenten de ellos.
El confinamiento ha dado lugar a que los roedores echen en falta alimento y hace que busquen alimento en zonas menos habituales y en horarios fuera de lo común. Ver más roedores no implica que hayan aumentado, solo que el no haber gente por la calle les genera confianza para salir a cualquier hora en busca de comida.
RECOMENDACIÓN: La Concejalía de Sanidad recomienda avisar ante cualquier avistamiento de roedores con indicación exacta del lugar para que la empresa CTL, adjudicataria del servicio del control de plagas, pueda acudir y realizar su trabajo de control. Los avisos se pueden realizar al teléfono 965 40 15 26 o a los correos registro@crevillent.es o dduenyas@crevillent.es .
MOSQUITOS (ESPECIALMENTE MOSQUITO TIGRE)
Tras las últimas lluvias, la empresa CTL, en coordinación con la Concejalía de Sanidad, ha intensificado los tratamientos larvicidas en el ámbito rural y adulticidas en las zonas de nivel poblacional. El ciclo biológico de los mosquitos se encuentra ligado al agua por lo que, especialmente en el caso del mosquito tigre, es necesaria la colaboración ciudadana para controlar los focos larvarios.
El mosquito tigre es capaz de criar en casi cualquier acumulación de agua que permanezca más de 5 días estancada, por muy minúscula que parezca. Por este motivo es importante revisar periódicamente nuestros hogares y concienciar a las personas de nuestro alrededor, si revisamos y controlamos nuestro entorno en poco tiempo se reducirá drásticamente la presencia de mosquitos.
El porcentaje de mosquito tigre en nuestra población se encuentra en términos generales un 20% en focos en áreas públicas y un 80% en zonas privadas. Y su presencia aumenta en situaciones extraordinarias como la provocada por la DANA el pasado septiembre.
RECOMENDACIONES:
1.- Eliminar la presencia continuada de objetos que puedan acumular agua de lluvia. Por ejemplo recipientes presentes en el exterior como pueden ser juguetes, ceniceros, jarrones o piscinas de plástico.
2.- Quitar los platos de debajo de las macetas. Si no es posible, vaciarlos cuando el agua se acumule.
3.- Cerrar debidamente con tapaderas los pozos, tanques, cisternas o bidones de agua.
4.- Cambiar el agua de los animales domésticos de 3 a 4 veces al día.
5.- Mantener las piscinas cloradas, incluso en los meses de invierno; o vaciarlas.
6.- Las lonas de las piscinas también acumulan agua en superficie y no impiden que se críen los mosquitos en el agua ya que no son herméticas.
7.- Evitar acumulaciones de agua en zonas de drenaje o depresiones del terreno.
8.- Mantener la vegetación saneada, así se les “quita” sus zonas de refugio.
9.- Evitar recipientes con agua en cementerios o utilizar esponjas y geles que absorben la humedad
10.- Revisar las bocas de riego de los jardines y el riego por goteo para arreglar desperfectos y evitar pequeños charcos.
11.- No dejar basura al aire libre, ya que incluso el tapón de una botella de plástico o una lata pueden servir para criar larvas de mosquito tigre
12.- Poner las regaderas y los cubos que estén en el exterior boca abajo, para que no quede agua en su interior
13.- Tapar los agujeros de los troncos con arena.