Crevillent (11/09/2024).- La Concejalía de Bienestar Social y Familia, junto con la Unidad de Prevención Comunitaria en Conductas Adictivas (UPCCA) del Ayuntamiento, se pone en marcha durante este mes de septiembre el Programa FARO. Este programa se centra en un taller para desarrollar habilidades y conocimientos en los participantes para la prevención e intervención en diversas adicciones. Trabajando el consumo problemático de drogas u otros trastornos potencialmente adictivos entre las personas usuarias del programa, minimizando los factores de riesgo de la persona en la actualidad y favoreciendo el desarrollo de factores de protección, así como intervenir sobre otras conductas disruptivas.
Esta iniciativa surge tras mantener reuniones con el Servicio de Prevención e Intervención Familiar, el Equipo Específico de Intervención con Infancia y Adolescencia (EEIIA) de Servicios Sociales y la Policía Local. Que junto a la UPCCA, han detectado una normalización del consumo del cánnabis, así como un gran aumento del consumo por adolescentes en la vía pública. “Una vez detectada esta situación se hace necesario aplicar las mejores soluciones. Y de ahí nace la colaboración con Fundación Noray Proyecto Hombre Alicante, como especialistas en prevención terciaria y tratamiento de adicciones con adolescentes” ha destacado la concejala del área, María Jesús Alfonso Egea.
El programa se inicia este mes de septiembre y se realizará en las dependencias del Centro de Mayores una tarde a la semana, previa propuesta de los equipos de Servicios Sociales implicados. Sólo los menores y sus familias derivados podrán participar en el taller. Puesto que el taller está enfocado a un perfil muy concreto de los menores.
________________________________________________________________________________________________________________
Benestar Social i Família presenta el Programa FARO
- El programa se centra en un taller per a desenrotllar habilitats i coneixements en els participants per a la prevenció i intervenció en diverses addiccions, ja que s’ha detectat una normalització del consum de cànnabis per adolescents
- Aquest programa es durà a terme durant el mes de setembre, es realitzarà en les dependències del Centre de Majors una vesprada a la setmana i solament els menors i les seues famílies podran participar en el taller, ja que el taller està enfocat a un perfil molt concret
Crevillent (11/09/2024).- La Regidoria de Benestar Social i Família, juntament amb la Unitat de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives (UPCCA) de l’Ajuntament, es posa en marxa durant aquest mes de setembre el Programa FARO. Este programa se centra en un taller per a desenrotllar habilitats i coneixements en els participants per a la prevenció i intervenció en diverses addiccions. Treballant el consum problemàtic de drogues o altres trastorns potencialment addictius entre les persones usuàries del programa, minimitzant els factors de risc de la persona en l’actualitat i afavorint el desenrotllament de factors de protecció, així com intervindre sobre altres conductes disruptives.
Aquesta iniciativa sorgix després de mantindre reunions amb el Servici de Prevenció i Intervenció Familiar, l’Equip Específic d’Intervenció amb Infància i Adolescència (EEIIA) de Servicis Socials i la Policia Local. Que al costat de la UPCCA, han detectat una normalització del consum del cànnabis, així com un gran augment del consum per adolescents en la via pública. “Una vegada detectada aquesta situació es fa necessari aplicar les millors solucions. I de ací naix la col·laboració amb Fundació Noray Projecte Home Alacant, com a especialistes en prevenció terciària i tractament d’addiccions amb adolescents” ha destacat la regidora de l’àrea, María Jesús Alfonso Egea.
El programa s’inicia aquest mes de setembre i es realitzarà en les dependències del Centre de Majors una vesprada a la setmana, prèvia proposta dels equips de Servicis Socials implicats. Només els menors i les seues famílies derivats podran participar en el taller. Com que el taller està enfocat a un perfil molt concret dels menors.