Presentació del Butlletí de novetats d’octubre de la Biblioteca Municipal Enric Valor

  • La Biblioteca Pública Municipal “Enric Valor” presenta el seu Butlletí núm. 131, corresponent al mes d’octubre

Crevillent (05/10/2022).- Aquest mes, unint-nos a la celebració el dia 9 d’octubre del Dia de la Comunitat Valenciana, la Biblioteca ha volgut destacar en el seu llibre del mes a una gran figura valenciana, Luis García Berlanga. L’admiració i afinitat de l’autor, Vicente Muñoz Puelles, amb Berlanga queda patent en aquest esplèndid llibre de records, anècdotes, vivències, un recorregut a rajaploma per la vida de Berlanga contat per ell mateix, però tamisat per Muñoz Puelles i la seua experiència durant la documentació per a la seua monografia «Infiernos eróticos. La colección berlanguiana”.

Entre les novetats destacades hi ha títols com El caso Christie, de Nina de Gramont; L’anguila, de Paula Bonet; El alfabeto de los dioses, de Almudena Torrego; Els crims de Chopin, de Blue Jeans; Muerte en Santa Rita, de Elia Barceló o Francesca de Barcelona, Premi Nèstor Luján de Novel·la Històrica, de Laia Perearnau.

Quant a les novetats per a públic infantil i juvenil, podran trobar títols d’algunes de les seccions per temàtiques que té la Biblioteca Municipal, com L’home gos 8. Atrapa’n 22, de la secció de “Còmic”; Cuando fuiste nube, de la secció de “Poesia”; El gran libro de los hábitos, de la sección d’“Hàbits personals” o El somni d’en Blai, de la sección de “Societat”.

Les recomanacions d’aquest mes continuen basant-se en els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030, i se centren en aquesta ocasió en l’Objectiu 3: Salut i Benestar. Entre les publicacions seleccionades trobem títols com Inmunología infantil, de Fernando Fariñas; Cuentos de Lucía, mi pediatra, de Lucía Galán; Pekeyoguis, de Cristina Brondo o Infancia sin pesticidas, de Carlos de Prada.

En aquest mes d’octubre, concretament el dia 24, se celebra el Dia de la Biblioteca, per la qual cosa aqueix mateix dia tindrà lloc l’acte de lliurament de premis del Concurs de Punts de llibres. En aquest, es convidaran les classes dels xiquets i xiquetes guanyadors a participar en una activitat d’Escape Room “Perdudes en les lletres”, en la qual els participants hauran de valdre’s del seu enginy per a resoldre una sèrie d’enigmes que els permeten eixir de l’estança. Ja a la vesprada, es tornarà a realitzar l’activitat a les 18 h., aquesta vegada oberta al públic infantil d’entre 9 i 12 anys. Per a participar-hi serà necessària la inscripció prèvia a la Biblioteca Municipal.

D’altra banda, i davant la proximitat de Tots Sants, s’han preparat diverses activitats dirigides al públic infantil. La primera tindrà lloc el dijous dia 27 a les 18 h. i serà un taller de joc de cartes “La Caixa de la Por”, organitzat per Aviva Crevillent i dirigit a xiquetes i xiquets de 8 a 12 anys. Després d’aquest, el divendres dia 28 tindrà lloc a les 17 h. el taller “Les pocions màgiques de la bruixa”, dirigit a xiquetes i xiquets d’entre 5 i 10 anys. En aquest taller, amb pintura de neó i elements senzills com el bicarbonat, espuma d’afaitar, vinagre, entre altres, els participants es convertiran en aprenents de la sàvia bruixota. Per a participar en tots dos tallers serà necessària inscripció prèvia a la Biblioteca, a partir del dia 5 d’octubre. Ja per a finalitzar amb les activitats, després del taller de pocions tindrà lloc el contacontes “El misteri de la casa encantada” a càrrec d’Entucole Teatre organitzat per Aviva Crevillent. Aquesta activitat serà a les 18.30 h. i l’entrada serà lliure fins a completar aforament.

Durant aquest mes d’octubre continuem amb el nostre compromís de visibilitzar i impulsar els objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030 amb l’exposició de llibres relacionats en aquesta ocasió amb l’Objectiu 3: Salut i Benestar. Les metes d’aquest objectiu són garantir una vida sana i promoure el benestar de tots a totes les edats. Mantindre el caràcter universal, públic i gratuït del sistema sanitari, així com garantir la seua sostenibilitat, és un dels objectius, el caràcter universal de la sanitat pública. Aquests llibres estaran exposats des del dia 5 fins al 31 d’octubre.

La següent exposició, que estarà disponible del 25 d’octubre al 2 de novembre serà amb motiu del dia de Tots Sants, que tant agrada al públic infantil. En aquest expositor podran trobar llibres i contes replets de terrorífics personatges per a amenitzar aquesta festa que any rere any guanya participació.

Tant la directora de la Biblioteca com el Regidor de Cultura esperen que les activitats programades siguen de l’interés del públic i aprofiten l’ocasió per a recordar-los que l’horari d’obertura de la Biblioteca és de 9.30 a 13.30 h. i de 17 a 20.30 h., de dilluns a divendres i els dissabtes, de 9.30 a 13.30 h. Poden realitzar les seues sol·licituds per a préstec o qualsevol altra consulta a través del correu electrònic biblioteca@crevillent.es o en el telèfon 965406510.

Poden trobar més informació en Facebook, Instagram o en la web www.crevillent.es en l’apartat de Cultura.

Presentación del Boletín de novedades de octubre de la Biblioteca Municipal Enric Valor

 

  • La Biblioteca Pública Municipal “Enric Valor” presenta su Boletín nº 131, correspondiente al mes de octubre

Crevillent (05/10/2022).- Este mes, uniéndonos a la celebración el día 9 de octubre del Día de la Comunitat Valenciana, la Biblioteca ha querido destacar en su libro del mes a una gran figura valenciana, Luis García Berlanga. La admiración y afinidad del autor, Vicente Muñoz Puelles, con Berlanga queda patente en este espléndido libro de recuerdos, anécdotas, vivencias, un recorrido a vuela pluma por la vida de Berlanga contado por él mismo, pero tamizado por Muñoz Puelles y su experiencia durante la documentación para su monografía «Infiernos eróticos. La colección berlanguiana”.

Entre las novedades destacadas hay títulos como El caso Christie, de Nina de Gramont; L’anguila, de Paula Bonet; El alfabeto de los dioses, de Almudena Torrego; Els crims de Chopin, de Blue Jeans; Muerte en Santa Rita, de Elia Barceló o Francesca de Barcelona, Premi Nèstor Luján de Novel·la Històrica, de Laia Perearnau.

En cuanto a las novedades para público infantil y juvenil, podrán encontrar títulos de algunas de las secciones por temáticas que tiene la Biblioteca Municipal, como L’home gos 8. Atrapa’n 22, de la sección de “Cómic”; Cuando fuiste nube, de la sección de “Poesía”; El gran libro de los hábitos, de la sección de “Hábitos personales” o El somni d’en Blai, de la sección de “Sociedad”.

Las recomendaciones de este mes continúan basándose en los Objetivos de Desarrollo Sostenible de la Agenda 2030, centrándose en esta ocasión en el Objetivo 3: Salud y Bienestar. Entre las publicaciones seleccionadas encontramos títulos como Inmunología infantil, de Fernando Fariñas; Cuentos de Lucía, mi pediatra, de Lucía Galán; Pekeyoguis, de Cristina Brondo o Infancia sin pesticidas, de Carlos de Prada.

En este mes de octubre, concretamente el día 24, se celebra el Día de la Biblioteca, por lo que ese mismo día tendrá lugar el acto de entrega de premios del Concurso de Marcapáginas. En el mismo, se invitará a las clases de los niños y niñas ganadores a participar en una actividad de Escape Room “Perdidas en las letras”, en la que los participantes tendrán que valerse de su ingenio para resolver una serie de enigmas que les permitan salir de la estancia. Ya por la tarde, se volverá a realizar la actividad a las 18 h., esta vez abierta al público infantil de entre 9 y 12 años. Para participar en la misma será necesaria inscripción previa en la Biblioteca Municipal.

Por otro lado, y ante la proximidad de Halloween, se han preparado diversas actividades dirigidas al público infantil. La primera de ellas tendrá lugar el jueves día 27 a las 18 h. y será un taller de juego de cartas “La Caixa de la Por”, organizado por Aviva Crevillent y dirigido a niñas y niños de 8 a 12 años. Tras este, el viernes día 28 tendrá lugar a las 17 h. el taller “Las pociones mágicas de la bruja”, dirigido a niñas y niños de entre 5 y 10 años. En este taller, con pintura de neón y elementos sencillos como el bicarbonato, espuma de afeitar, vinagre, entre otros, los participantes se convertirán en aprendices de la sabia bruja. Para participar en ambos talleres será necesaria inscripción previa en la Biblioteca, a partir del día 5 de octubre. Ya para finalizar con las actividades, tras el taller de pociones tendrá lugar el cuentacuentos “El misteri de la casa encantada” a cargo de Entucole Teatre y organizado por Aviva Crevillent. Esta actividad será a las 18:30 h. y la entrada será libre hasta completar aforo.

Durante este mes de octubre continuamos con nuestro compromiso de visibilizar e impulsar los objetivos de Desarrollo Sostenible de la Agenda 2030 con la exposición de libros relacionados en esta ocasión con el Objetivo 3: Salud y Bienestar. Las metas de este objetivo son garantizar una vida sana y promover el bienestar de todos a todas las edades. Mantener el carácter universal, público y gratuito del sistema sanitario, así como garantizar su sostenibilidad, es uno de los objetivos, el carácter universal de la sanidad pública. Estos libros estarán expuestos desde el día 5 hasta el 31 de octubre.

La siguiente exposición, que estará disponible del 25 de octubre al 2 de noviembre será con motivo del día de Halloween, que tanto gusta al público infantil. En este stand podrán encontrar libros y cuentos repletos de terroríficos personajes para amenizar esta fiesta que año tras año va ganando participación.

Tanto la directora de la Biblioteca como el Concejal de Cultura esperan que las actividades programadas sean del interés del público y aprovechan la ocasión para recordarles que el horario de apertura de la Biblioteca es de 9:30 a 13:30 h. y de 17 a 20:30 h., de lunes a viernes y los sábados, de 9:30 a 13:30 h. Pueden realizar sus solicitudes para préstamo o cualquier otra consulta a través del correo electrónico biblioteca@crevillent.es o en el teléfono 965406510.

Pueden encontrar más información en Facebook, Instagram o en la web www.crevillent.es en el apartado de Cultura.

Próximos eventos

Compartir noticia

Te puede interesar

• En el día de ayer falló el Premio Cebrián en el que estuvo presente el concejal de Educación Antonio Candel Rives

• El autor, bajo el pseudónimo de Arena Brown, en principio no quiere desvelar su verdadera identidad, pero se sabe que es un empresario valenciano con mucha experiencia y mucha pasión por la historia de la economía y cómo circula el dinero

19 julio 2024

• El cierre se producirá para mañana sábado 20 de julio, ya que la alerta de riesgo importante es desde las 13:00 hasta las 20:00 horas de este día, por temperaturas que podrían alcanzar los 42ºC

• Entre las medidas adoptadas se encuentran el cierre del cementerio municipal, el cierre del Parque de Montaña de San Cayetano y el cierre del área recreativa de la Palaya. Además se recomienda encarecidamente no realizar actividades físicas, ni deportivas al aire libre así como extremar la precaución especialmente en las personas mayores y los niños por ser más propensos a sufrir golpes de calor

19 julio 2024

• La edil del área, Pilar Mas Mas, ha afirmado que también se han desarrollado las webs departamentales de Deportes, Turismo y Transparencia

• Los trabajos informáticos han contado con la financiación de los fondos Next Generation Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia de la Unión Europea por un valor de 49.610 euros

19 julio 2024