El carnestoltes de Crevillent comptarà per primera vegada amb gegants i cabuts

  • L’Ajuntament ha presentat les activitats programades per a aquesta setmana entre les quals es troben diversos tallers de manualitats, un “Escape Room”, un concert, a més de la tradicional desfilada i pregó

Crevillent (13/02/2023).- L’Ajuntament de Crevillent, a través de les Regidories de Joventut i Festes, ha organitzat una sèrie d’esdeveniments per a celebrar el carnestoltes 2023 en gran. Com a novetat, enguany es comptarà amb la presència de gegants i cabuts, que segueixen l’estètica dels mítics bandolers, i continuen així amb l’homenatge a la figura local de Jaume el Barbut.

La creació d’aquests elements ha sigut realitzada per l’artista valencià Frederic *Romaguera, i el resultat ha superat amb escreix les expectatives. Després de veure’ls, l’alcalde de Crevillent, José Manuel Penalva, ha manifestat que “la ciutadania de Crevillent no pot perdre’s aquesta espectacular desfilada de carnestoltes, que a més compta amb una temàtica autòctona, ja que se centra en la figura local de Jaume el Barbut. Sense cap mena de dubte aquesta serà una festa en gran, com es mereix el nostre municipi”.

Per part de la Regidoria de Joventut, s’han organitzat les següents activitats:

Un taller anomenat “El barret boig i la màscara de carnestoltes”, que es realitzarà els dies 16 i 17 de febrer de 16.30 a 18.00 h. per a xiquets i xiquetes de 5 a 13 anys. Per a participar cal inscriure’s prèviament al Centre Jove, lloc en el qual es desenvoluparà l’activitat.

L’activitat “Jocs en el carnestoltes del circ”, també els dies 16 i 17 de febrer de 18.00 a 20.00 h. per a xiquets de 5 a 13 anys. En aquest cas també és necessària la inscripció prèvia al Centre Jove.

Un Escape Room anomenat “Illa Calavera” els dies 17 (torns de 18.00 a 19.00 i de 19.30 a 20.30 h.) i 18 (torns d’11.00 a 12.00 i de 12.30 a 13.30). Es realitzarà al Centre Jove amb grups de 15 persones com a màxim.

Una xirigota a la Casa de Cultura el 17 de febrer, de 21.30 a 22.30, a càrrec del grup “Chirigota Achy”.

La regidora de Joventut, Ana Vanesa Mas, ha indicat que “la meitat de les activitats seran realitzades pels alumnes dels tallers d’ocupació, per la qual cosa comporten un cost zero per al municipi. A més, continuarem treballant per a desenvolupar activitats que donen alegria al municipi, ja que considerem que és una necessitat en aquests últims anys, que estan sent molt durs per a tants veïns i veïnes”.

Quant a la Regidoria de Festes, les activitats que han organitzat per al dia 18 de febrer són les següents:

La tradicional desfilada de carnestoltes a les 18.30 h., que anirà des del carrer Portes d’Oriola (Parc Vell), fins a la Plaça Manuel Menargues (Ajuntament de Crevillent).

El pregó, que tindrà lloc al balcó de l’Ajuntament, i coincidirà amb el final del recorregut de la desfilada, a les 19.30 h.

El concert del grup “Ciudad Canalla” a les 20.30 h. a la Plaça de la Constitució”. Banda que va tindre una enorme acollida en la passada Nit de cap d’any, i per això es torna a comptar amb ells.

Per la seua part el regidor de Festes, Josep Candela, ha volgut destacar que “la incorporació dels gegants i cabuts en la desfilada serà del grat tant de xiquets i xiquetes com d’adults, i té molt a veure amb el magnífic treball de l’artista de Potries, Frederic Romaguera. A més, s’està organitzant una colla de crevillentins i crevillentines que seran els encarregats de donar vida a les creacions de l’artista valencià. Finalment, tots els que s’unisquen a la desfilada aniran acompanyats amb xarangues, colles de dolçainers i diverses bandes musicals que amenitzaran l’esdeveniment”.

 

El carnaval en Crevillent contará por primer vez con gigantes y cabezudos

  • El Ayuntamiento ha presentado las actividades programas para esta semana entre las que se encuentran varios talleres de manualidades, un “Escape Room”, un concierto, además del tradicional desfile y pregón

Crevillent (13/02/2023).- El Ayuntamiento de Crevillent, a través de las Concejalías de Juventud y Fiestas, ha organizado una serie de eventos para celebrar el carnaval 2023 por todo lo alto. Como novedad, este año se contará con la presencia de gigantes y cabezudos, que siguen la estética de los míticos bandoleros, continuando así con el homenaje a la figura local de Jaume el Barbut.

La creación de estos elementos ha sido realizada por el artista valenciano Frederic Romaguera, y el resultado ha superado con creces las expectativas. Tras verlos, el alcalde de Crevillent, José Manuel Penalva, ha manifestado que “la ciudadanía de Crevillent no puede perderse este espectacular desfile de carnaval, que además cuenta con una temática autóctona, centrándose en la figura local de Jaume el Barbut. Sin ningún género de duda esta va a ser una fiesta a lo grande, como se merece nuestro municipio”.

Por parte de la Concejalía de Juventud, se han organizado las siguientes actividades:

  • Un taller llamado “El barret boig i la máscara de carnestoltes”, que se realizará los días 16 y 17 de febrero de 16:30 a 18:00 h. para niños y niñas de 5 a 13 años. Para participar es precios inscribirse previamente en el Centre Jove, lugar en el que se desarrollará la actividad.

  • La actividad “Jocs en el carnesttoltes del Circ”, también los días 16 y 17 de febrero de 18:00 a 20:00 h. para niños de 5 a 13 años. En este caso también es necesaria la inscripción previa en el Centre Jove.

  • Un Escape Room llamado “Illa Calavaera” los días 17 (turnos de 18:00 a 19:00 y de 19:30 a 20:30 h.) y 18 (turnos de 11:00 a 12:00 y 12:30 a 13:30). Se realizará en el Centre Jove con grupos de 15 personas como máximo.

  • Una chirigota en la Casa de Cultura el 17 de febrero de 21:30 a 22:30 a cargo del grupo “Chirigota Achy”.

La concejala de Juventud, Ana Vanesa Mas, ha indicado que “la mitad de las actividades serán realizadas por los alumnos de los talleres de empleo, por lo que conllevan un coste cero para el municipio. Además, seguiremos trabajando para desarrollar actividades que den alegría al municipio, ya que consideramos que es un necesidad en estos últimos años que están siendo muy duros para tantos vecinos y vecinas”.

En cuanto a la Concejalía de Fiestas, las actividades que han organizado para el día 18 de febrero son las siguientes:

  • El tradicional desfile de carnaval a las 18:30 h., que irá desde la calle Puertas de Orihuela (Parque viejo), hasta la Plaza Manuel Menargues (Ayuntamiento de Crevillent).

  • El pregón, que tendrá lugar en el balcón del Ayuntamiento, coincidiendo con el final del recorrido del desfile a las 19:30 h.

  • El concierto del grupo “Ciudad Canalla” a las 20:30 h. en la Plaza de la Constitución”. Banda que tuvo una enorme acogida en la pasada Nochevieja, y que por ello se vuelve a contar con ellos.

Por su parte el concejal de Fiestas, Josep Candela, ha querido destacar que “la incorporación de los gigantes y cabezudos en el desfile va a ser del agrado tanto de niños y niñas como de adultos, y tiene mucho que ver con el magnífico trabajo del artista de Potries, Frederic Romaguera. Además, se está organizando una “colla” de crevillentinos y crevillentinas que serán los encargados de dar vida a las creaciones del artista valenciano. Por último, todos los que se unan al desfile irán acompañados con charangas, “colles de dolçainers” y varias bandas musicales que amenizarán el evento”.

Próximos eventos

Compartir noticia

Te puede interesar

• El Ayuntamiento de Crevillent invierte un total de 13.650 euros en becas durante el curso 2023 – 2024 y el plazo para presentar la documentación es desde hoy 17 de julio hasta el 6 de agosto

• La concejala de Cultura, Mónica San Emeterio, destaca que “con estas ayudas queremos contribuir al fomento de cultura artístico-musical del municipio de Crevillent”. Además, manifiesta que “la mejora de las enseñanzas universitarias y el desarrollo de una educación de calidad son factores básicos dentro de la política educativa y cultural”

17 julio 2024

• Esta actuación, que tendrá una duración aproximadamente de tres semanas, supondrá un coste total de 18.089 euros

• La edil del área, Pilar Mas Mas, ha manifestado que “esta actuación persigue mejorar la visibilidad de las zonas en las que se va a trabajar y con ello la seguridad de las mismas”

16 julio 2024

• En los primeros días de julio, las familias que tenían la oportunidad se trasladaban al Pinet, en carros tirados por mulas y cargados de los enseres para montar las barracas, mientras los demás se marchaban hacia el 18 de julio

16 julio 2024