Crevillent (24/06/2024).- La Concejalía de Bienestar animal ha presentado durante la mañana de hoy el programa de gestión integral de colonias felinas urbanas del municipio que se está llevando a cabo con el objetivo de gestionar y controlar las colonias en Crevillent. Como manifiesta el concejal del área, David Amorós Candela, “esta necesidad de control viene surgida de la gran proliferación de gatos que hay en la calle por la comida que se pone de manera descontrolada por nuestra localidad. Por tanto, lo que queremos es regular la cantidad de puntos de alimentación y, por supuesto, la población. Para ello, hemos contratado por primera vez a un veterinario, junto con la colaboración de las protectoras PelsPels y Patas sin fronteras, para llevar a cabo este plan CES (captura, esterilización y suelta)”. Además, el edil destaca que “Crevillent no se escapa de esta problemática y mantiene en sus calles una importante presencia de felinos en estado de libertad o semilibertad en forma de colonias más o menos numerosas, algunas de las cuales han generado ya conflictos vecinales. Se hace necesario por lo tanto la adopción de medidas que permitan atajar el problema, sin dejar de tener presente la necesidad de conjugarlas con el respeto a los propios animales, evitando su sufrimiento y procurándoles unas mínimas condiciones de bienestar que contribuya a salvaguardar la higiene y salubridad de los espacios públicos”.
El objeto del programa es la regulación de la gestión de las colonias felinas en Crevillent para así poder lograr los objetivos propuestos como gestionar de manera ética y controlada la población de colonias felinas urbanas en el municipio, buscando como fin último su progresiva desaparición a la vez que proteger a los gatos de la calle para procurarlas una mejor calidad de vida; mejorar la convivencia ciudadana, limitando el riesgo sanitario derivado de la presencia de estas colonias incontroladas, reduciendo así las molestias que puedan generar los gatos comunitarios a los vecinos y estableciendo los derechos y deberes de los voluntarios implicados en la gestión de las colonias felinas autorizadas; proteger las colonias felinas autorizadas frente a actos que perjudiquen el bienestar de los animales; definir las características y requisitos que deben cumplir los puntos de alimentación de las colonias felinas con el fin de procurar la salubridad de éstos; definir las condiciones básicas para un manejo apropiado de las colonias felinas. “La implantación de una gestión integral no tiene nada que ver con la intención de perpetuar o fijar las poblaciones felinas en libertad. Muy al contrario, la estrategia de captura – esterilización – suelta (CES), correctamente aplicada, ha demostrado ser una medida eficaz que, combinada con medidas de adopción de ejemplares sociables, control del abandono y de la cría, puede llevarnos a una reducción drástica a medio plazo de las poblaciones felinas en libertad. Para conseguir este retroceso planteado de la población felina, el porcentaje de animales adultos esterilizados debe ser al menos del orden del 90%” ha destacado Amorós Candela.
Además, el edil ha concluido comentando que “es importante recordarle a todos los vecinos y vecinas de Crevillent que podrán trabajar y colaborar con el Ayuntamiento con un carné en el cual se justifique la colaboración, porque a partir de ahora no se podrá poner comida en cualquier sitio y se empezará a poner sanciones respecto a ello, para así regularizar la situación y reorganizar estas colonias felinas existentes en nuestro municipio”.
Benestar animal presenta el programa de gestió integral de colònies felines urbanes
-
David Amorós Candela, regidor de Benestar Animal, manifesta que “aquesta necessitat de control ve sorgida de la gran proliferació de gats que hi ha al carrer pel menjar que es posa de manera descontrolada en la nostra localitat. Per tant, el que volem és regular la quantitat de punts d’alimentació i, per descomptat, la població. Per a això, hem contractat per primera vegada un veterinari, juntament amb la col·laboració de les protectores PelsPels i Potes sense fronteres, per a dur a terme aquest pla CES (captura, esterilització i solta)
-
A més, l’edil ha comentant que “és important recordar-li a tots els veïns i veïnes de Crevillent que podran treballar i col·laborar amb l’Ajuntament amb un carnet en el qual es justifique la col·laboració, perquè a partir d’ara no es podrà posar menjar en qualsevol lloc i es començarà a posar sancions respecte a això, per a així regularitzar la situació i reorganitzar aquestes colònies felines existents en el nostre municipi”
Crevillent (24/06/2024).- La Regidoria de Benestar animal ha presentat durant el matí de hui el programa de gestió integral de colònies felines urbanes del municipi que s’està duent a terme amb l’objectiu de gestionar i controlar les colònies a Crevillent. Com a manifesta el regidor de l’àrea, David Amorós Candela, “aquesta necessitat de control ve sorgida de la gran proliferació de gats que hi ha al carrer pel menjar que es posa de manera descontrolada per la nostra localitat. Per tant, el que volem és regular la quantitat de punts d’alimentació i, per descomptat, la població. Per a això, hem contractat per primera vegada un veterinari, juntament amb la col·laboració de les protectores PelsPels i Potes sense fronteres, per a dur a terme aquest pla CES (captura, esterilització i solta)”. A més, l’edil destaca que “Crevillent no s’escapa d’aquesta problemàtica i manté als seus carrers una important presència de felins en estat de llibertat o semillibertat en forma de colònies més o menys nombroses, algunes de les quals han generat ja conflictes veïnals. Es fa necessari per tant l’adopció de mesures que permeten atallar el problema, sense deixar de tindre present la necessitat de conjugar-les amb el respecte als propis animals, evitant el seu sofriment i procurant-los unes mínimes condicions de benestar que contribuïsca a salvaguardar la higiene i salubritat dels espais públics”.
L’objecte del programa és la regulació de la gestió de les colònies felines a Crevillent per a així poder aconseguir els objectius proposats com gestionar de manera ètica i controlada la població de colònies felines urbanes en el municipi, buscant com a fi última la seua progressiva desaparició alhora que protegir els gats del carrer per a procurar-les una millor qualitat de vida; millorar la convivència ciutadana, limitant el risc sanitari derivat de la presència d’estes colònies incontrolades, reduint així les molèsties que puguen generar els gats comunitaris als veïns i establint els drets i deures dels voluntaris implicats en la gestió de les colònies felines autoritzades; protegir les colònies felines autoritzades enfront d’actes que perjudiquen el benestar dels animals; definir les característiques i requisits que han de complir els punts d’alimentació de les colònies felines amb la finalitat de procurar la salubritat d’estos; definir les condicions bàsiques per a un maneig apropiat de les colònies felines. “La implantació d’una gestió integral no té res a veure amb la intenció de perpetuar o fixar les poblacions felines en llibertat. Molt al contrari, l’estratègia de captura – esterilització – solta (CES), correctament aplicada, ha demostrat ser una mesura eficaç que, combinada amb mesures d’adopció d’exemplars sociables, control de l’abandó i de la cria, pot portar-nos a una reducció dràstica a mitjà termini de les poblacions felines en llibertat. Per a aconseguir este retrocés plantejat de la població felina, el percentatge d’animals adults esterilitzats ha de ser almenys de l’orde del 90%” ha destacat Amorós Candela.
A més, l’edil ha conclòs comentant que “és important recordar-li a tots els veïns i veïnes de Crevillent que podran treballar i col·laborar amb l’Ajuntament amb un carnet en el qual es justifique la col·laboració, perquè a partir d’ara no es podrà posar menjar en qualsevol lloc i es començarà a posar sancions respecte a això, per a així regularitzar la situació i reorganitzar estes colònies felines existents en el nostre municipi”.