Crevillent (14/11/2019).- La regidora de Medi Ambient, Estefanía Salinas Peral, ha fet lliurament hui, 14 de novembre, del premi de la campanya La Reconquesta del Vidre, amb l’objectiu de premiar l’esforç realitzat per a aconseguir unes festes més sostenibles i respectuoses amb el medi ambient. La comparsa guanyadora del sorteig del miniglú i el lot de productes de la terra, organitzat per Ecovidrio, ha sigut la comparsa Caballeros del Cid.
La Reconquesta del Vidre, iniciativa posada en marxa per Ecovidrio, entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge d’envasos de vidre a Espanya, en col·laboració amb la Generalitat Valenciana i l’Ajuntament de Crevillent, ha aconseguit recuperar 9.300 kg de vidre, equivalent a més de 35.400 envasos, durant les festes de Moros i Cristians.
De mitjana cada fester ha reciclat 2,77 kg d’envasos de vidre en els contenidors assignats a la campanya. Crevillent ha participat en la categoria “Atabales”, que engloba als municipis de més de 2.300 festers. Tota la informació de la campanya es troba disponible en www.lareconquistadelvidrio.es .
Dades de reciclatge de vidre a Crevillent
Segons les últimes dades disponibles corresponents a 2018, els ciutadans de Crevillent han reciclat un total de 273.020 quilograms de residus d’envasos de vidre. Això suposa una mitjana de 9,4 quilograms de residus d’envasos de vidre reciclats per cada veí/na.
Respecte a la taxa de contenerització, Crevillent se situa amb una mitjana de 191 habitants per contenidor, comptant en l’actualitat amb un total de 152 iglús per als residus d’envasos de vidre instal·lats en el municipi.
Beneficis mediambientals del reciclatge de vidre
El vidre que es deposita en els contenidors es recicla al 100% i s’utilitza per a la fabricació de nous envasos, de forma indefinida i sense perdre les propietats originals. Reciclant vidre també s’evita el creixement dels abocadors.
El reciclatge de vidre és un element clau en la lluita contra el canvi climàtic. Amb l’ús de vidre reciclat en la fabricació de nous envasos s’evita l’extracció de matèries primes de la naturalesa, disminuint l’erosió dels sòls i la desforestació del nostre entorn. A més, es minimitza l’emissió de CO2 en el procés de fabricació i s’estalvia energia.
Sobre Ecovidrio
Ecovidrio és l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge de residus d’envasos de vidre a Espanya. En 1997, després de l’aprovació de la Llei d’Envasos i Residus d’Envasos en 1997 i l’arrencada de les seues operacions en 1998, es va convertir en l’entitat gestora d’un model de reciclatge que garanteix un servei complet i al qual tenen accés tots els ciutadans. En termes de finançament, 8.000 companyies envasadores fan possible, amb la seua aportació a través del punt verd, el sistema de reciclatge.
La labor de Ecovidrio destaca per garantir el reciclatge d’alta qualitat a través del contenidor, potenciar les infraestructures de contenerització i recollida, invertir en plans i recursos destinats a incrementar el reciclatge d’envasos de vidre en l’hostaleria, mobilitzar als ciutadans a través de campanyes de sensibilització i promoure la prevenció i el ecodiseny dels envasos. En les últimes dos dècades el sistema de Ecovidrio ha permés el creixement exponencial de la taxa de reciclatge passant d’un 31,3% l’any 2000 al 76,5%, segons estima l’entitat per a l’any 2018.
El reciclatge d’envasos de vidre és un element fonamental per a contribuir al desenvolupament sostenible, fomentar la transició cap a l’economia circular i lluitar contra el canvi climàtic. A més, el reciclatge d’envasos de vidre és una activitat que dona suport al compliment de l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible, concretament, redunda sobre els objectius (11) Ciutats i comunitats sostenibles, (12) Producció i consum responsables i (13) Acció pel clima.
Las Comparsas de Moros y Cristianos de Crevillent reciclan más de 35.400 envases de vidrio durante las fiestas
La concejala de Medio Ambiente entrega el premio a la comparsa Caballeros del Cid, ganadora del concurso de Ecovidrio
Crevillent (14/11/2019).- La concejala de Medio Ambiente, Estefanía Salinas Peral, ha hecho entrega hoy, 14 de noviembre, del premio de la campaña La Reconquista del Vidrio, con el objetivo de premiar el esfuerzo realizado para conseguir unas fiestas más sostenibles y respetuosas con el medioambiente. La comparsa ganadora del sorteo del miniglú y el lote de productos de la tierra, organizado por Ecovidrio, ha sido la comparsa Caballeros del Cid.
La Reconquista del Vidrio, iniciativa puesta en marcha por Ecovidrio, entidad sin ánimo de lucro encargada de la gestión del reciclado de envases de vidrio en España, en colaboración con la Generalitat Valenciana y el Ayuntamiento de Crevillent, ha conseguido recuperar 9.300 kg de vidrio, equivalente a más de 35.400 envases, durante las fiestas de Moros y Cristianos.
De media cada festero ha reciclado 2,77 kg de envases de vidrio en los contenedores asignados a la campaña. Crevillent ha participado en la categoría Atabales, que engloba a los municipios de más de 2.300 festeros. Toda la información de la campaña se encuentra disponible en www.lareconquistadelvidrio.es .
Datos de reciclado de vidrio en Crevillent
Según los últimos datos disponibles correspondientes a 2018, los ciudadanos de Crevillent han reciclado un total de 273.020 kilogramos de residuos de envases de vidrio. Esto supone una media de 9,4 kilogramos de residuos de envases de vidrio reciclados por cada vecino/na.
Respecto a la tasa de contenerización, Crevillent se sitúa con una media de 191 habitantes por contenedor, contando en la actualidad con un total de 152 iglúes para los residuos de envases de vidrio instalados en el municipio.
Beneficios medioambientales del reciclado de vidrio
El vidrio que se deposita en los contenedores se recicla al 100% y se utiliza para la fabricación de nuevos envases, de forma indefinida y sin perder las propiedades originales. Reciclando vidrio se evita también el crecimiento de los vertederos.
Reciclar vidrio es un elemento clave en la lucha contra el cambio climático. Al usar calcín – vidrio reciclado – en la fabricación de nuevos envases se evita la extracción de materias primas de la naturaleza, disminuyendo la erosión de los suelos y la deforestación de nuestro entorno. Además, se minimiza la emisión de CO2 en el proceso de fabricación y se ahorra energía.
Sobre Ecovidrio
Ecovidrio es la entidad sin ánimo de lucro encargada de la gestión del reciclado de residuos de envases de vidrio en España. En 1997, tras la aprobación de la Ley de Envases y Residuos de Envases en 1997 y el arranque de sus operaciones en 1998, se convirtió en la entidad gestora de un modelo de reciclado que garantiza un servicio completo y al que tienen acceso todos los ciudadanos. En términos de financiación, 8.000 compañías envasadoras hacen posible, con su aportación a través del punto verde, el sistema de reciclado.
La labor de Ecovidrio destaca por garantizar el reciclado de alta calidad a través del contenedor, potenciar las infraestructuras de contenerización y recogida, invertir en planes y recursos destinados a incrementar el reciclaje de envases de vidrio en la hostelería, movilizar a los ciudadanos a través de campañas de sensibilización y promover la prevención y el ecodiseño de los envases. En las últimas dos décadas el sistema de Ecovidrio ha permitido el crecimiento exponencial de la tasa de reciclado pasando de un 31,3% en el año 2000 al 76,5%, según estima la entidad para el año 2018.
El reciclaje de envases de vidrio es un elemento fundamental para contribuir al desarrollo sostenible, fomentar la transición hacia la economía circular y luchar contra el cambio climático. Además, el reciclaje de envases de vidrio es una actividad que apoya el cumplimiento de la Agenda 2030 y los Objetivos de Desarrollo Sostenible, concretamente, redunda sobre los objetivos (11) Ciudades y comunidades sostenibles, (12) Producción y consumo responsables y (13) Acción por el clima.